Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Mi sem vagyunk angyalok!

2011.07.29. 14:10 emberavizben

Az Ember a vízben kiválóan szerepelt a Vodafone Főállású Angyal versenyén. Tulajdonképpen csodálatos, hogy a 17 helyen végeztünk és beválogattak bennünket a legjobb 17-be is. Itt sajnos aztán kipotyogtunk, valószínűleg azért mert az országos szintű nagy alapítványokat többre tartották a bírálók. (persze minden és mindenki szubjektív. A kicsik mindig kisebb figyelmet kapnak és kevesebb támogatást.) 

Bevallom kicsit szomorú voltam, hogy nem jutottunk el az első 10 közé, mert így pont a lényeg veszett el, a bemutatkozás lehetősége. A pályázatok már csak ilyenek, szubjektív döntések születnek, hiszen emberek döntenek a saját szempontjaik szerint.

Egyébként aktuálisan éppen elindultunk további két versenyen is, a Budapest Bank Valóra Váltó Facebook akcióján és a Sanoma Startolj a Megújulásért pályázatán. Mivel a Sanománál a szavazatok száma nem nyilvános, ezért abban végül nem láttunk esélyt és nem fecsérlünk rá energiát továbbiakban. Maradt a Budapest Bank versenye, ahol jelenleg 10. helyen állunk. Itt szavazhatsz is ránk! :-)  

A célunk továbbra is a megvalósulás, s nem mondtunk le erről csupán azért mert nem nyertünk. De mi is a cél? Miért törjük magunkat, mit szeretnénk csinálni? Ez valószínűleg mindenkinek homályos volt eddig. Úgy döntöttem, most elmondom mindenkinek, hátha meglátjátok benne a nagy lehetőséget és mellénk álltok.

Látva, hogy mennyi ember van bajban, mennyien keresnek kiutat elkezdtük az Ember a Vízben blogot, amely ma annyira egyedi a hazai blog világban, hogy nem is találtak kategóriát neki az idei Golden Blog versenyben. (Az esélytelenek nyugalmával indultunk végül a hírek kategóriában - szavazás augusztusban :-) ) Mi karitatív közösségi blognak nevezzük, de a közösségi funkcióknak még koránt sem felel meg.



Szeretnénk egy nagyot lépni előre, főleg a közösség felépítésében. A blog egy élő közösségi oldallá szeretné kinőni magát, ahol a civilek bemutatják programjaikat, partnereket kereshetnek, aukciókat indíthatnak projektjeik támogatásra, megoszthatják tapasztalataikat másokkal.

Ehhez azonban először a hazai civil szervezeteknek kellene ráébredni, hogy ebben a világban egyre inkább csapatjátékká változik a karitatív működés. Egymás nélkül nem jutunk semmire. Akit nem ismernek, azt nem is támogatják. A kamu alapítványok ideje lejárt. Egyszerűen nincs pénz arra, hogy a megélhetési alapítványokat támogassuk.

Mindenki ismeri a problémát, de senki sem tesz ellene semmit. Ki kell jelenteni, jótékonykodni nem lehet úgy, hogy ha magunk is segítségre szorulunk. Ez az egyik alapprobléma. Szögezzük le, hogy a jótékonyság nem feltétlenül pénzről szól, nagyon sok esetben idő, szabad kapacitás, hozzáállás kérdése. Sok esetben segíthet az is, ha körbenézünk a szekrényünkben a számunkra már szükségtelen, de még jó állapotú dolgainkat továbbadjuk olyanoknak, akik igazán rászorulnak.  

A másik probléma sajnos az, hogy a kis alapítványoknak szinte semmi esélyük sincs a működésre, mert a kiírt pályázatokon nem nyernek, a közösségi oldalakon nem képesek nagy tömegeket mozgatni, így számos forrást el is felejthetnek.

Persze van megoldás. Ezt szeretnénk mi megvalósítani. Egy hely, ahol mindenki egyenlő esélyekkel indul. Megmutathatja magát, tevékenységét, programjait. Rajongókat, támogatókat szerezhet. Egy hely ahol karitatív célokra költhetnek a CSR célpontot kereső cégek. Egy oldal, ami összerakja végre a szétszórt mozaikokat és megmutatja milyen sokszínű a hazai karitatív világ. Nem tesz különbséget nem, hit, bőrszín tekintetében, s egyaránt támogat embert, állatot, környezetet. Nem egy újabb sziget szeretnénk lenni ebben a hatalmas Óceánban, hanem egy biztos pont, ahonnan érdemes elkezdeni a navigációt. 

Segítsetek ötleteitekkel, tervezzük meg együtt az első hazai karitatív közösségi oldalt, hogy mindenki megtalálja rajta a számára fontos dolgokat. Szedjük össze a fontos híreket, pályázatokat, keressünk együtt támogatókat, és informáljuk a segíteni vágyók sokaságát.

Hát ezen dolgozunk. Elég nagy feladat. Ehhez mi magunk valószínűleg kevesek vagyunk, de az Ember a Vízben csapata minden civil szervezettel szívesen lép partnerségre, akik megértik, hogy a céljaink közösek.

 

2 komment

Címkék: közösség gondolatébresztő pozitív karitatív vízben

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr473109572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shy (just shy!) 2011.07.31. 12:45:06

Sosem értettem, hogy nálunk miért nem szólnak hozzá az emberek a témákhoz?

Vakmacska 2013.03.17. 13:25:32

Nyilván nem vagy elég provokatív, ami mindenféle vitára ingerli a népet...egyetértően bólogatnak a monitorok előtt, az meg nem látszik:)))
süti beállítások módosítása