Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Tanszereket gyűjtünk…

2011.08.15. 23:06 emberavizben

Közeledik az iskolakezdés, s ha most egy nagy alapítvány lennénk, arra törekednék, hogy azoknak is jusson füzet, toll és ceruza, akiknek megterhelő ezeket előteremteni.

Nem vagyunk még nagy civil közösség, de minden nappal közelebb jutunk ahhoz a célhoz, amit kitűztünk, amikor elindítottuk az Ember a Vízbent. Ma már több alapítvány gondol ránk jó szívvel, a Bónusz Brigádos támogatások miatt. Együttműködünk a Vodafone angyalok és angyal jelöltek egy részével. Megyünk szeptemberben mi is a Kamasz fesztiválra, amit egy majdnem angyal szervez. Tervezzük, hogy mi is segítünk Benedeknek, akinek a támogatói több raklapnyi kupakot gyűjtöttek össze a kisfiú megmentésére. 

Küzdünk és stabilan másodikak vagyunk a Budapest Bank Valóra Váltó pályázatán. Sok pozitív visszajelzést kaptunk a neten, mert céljaink támogathatóak és érthetőek. Kell egy weboldal, ahol a civilek megoszthatják híreiket, akcióikat, gyűjtéseket szervezhetnek és partnereket, támogatókat találhatnak terveikhez. Egyértelműen szükség van arra, amit tervezünk, mert már a civilek is érzik egy ilyen oldal hiányát.

Nekünk azonban most a legfontosabb, hogy még többen mellénk álljanak és segítsék az aktuális céljainkat. Az Igazgyöngy Alapítványt a napokban két kocsinyi ruhával, játékkal látogatta meg a MaMasz karitatív csapata és ehhez az akcióhoz végre az Ember a Vízben is hozzáadta a saját adományait. Nagyon jó érzés volt, hogy jó helyre – a mélyszegénységben élőkhöz – kerülnek azok a dolgaink, amelyeknek ott igen jó hasznát veszik az új tulajdonosaik.



Ritók Nóra az Igazgyöngy Alapítvány vezetője felvetette, hogy a közelgő iskolakezdésre szükség lenne tanszerekre, írószerekre, füzetekre, esetleg táskákra. Fontos, hogy azok a gyermekek is el tudják kezdeni a tanévet, akik nagyon szegény családban élnek Kelet-Magyarországon. Segítségetekkel esélyt kapnak ők is arra, hogy szorgalmas munkával kikerüljenek abból a helyzetből, amelybe beleszülettek. Nagyon hálásak lennénk, ha támogatnátok a kezdeményezésünket!

Nóra a következőt írta : ..tulajdonképpen minden jöhet, elsőstől nyolcadikosig, semmi extra, elsőben-másodikban az előírt vonalas füzetek, utána a kockás, és a vonalas, szótárfüzet, vonalzó, körző, ceruza, radír, toll, színesek , vízfesték, ecset, és persze tolltartó, táska, tornazsák, tornacipő. A füzetek kivételével mind jöhet használtan is...

250 gyerek biztosan van, akik várják, elsőtől nyolcadikig, de ennél többet is célba tudunk juttatni.... Persze nem akarok mohó lenni...tíz is jó, sőt egyért is nagy köszönetet mondunk, mert az is segít egy gyereknek az iskolában....

Az iskolák kiadják a listát. A beszerzésre ezeknek a családoknak nincs esélye. Az önkormányzatok, CKÖ pénztelenek. Maradnak a civilek. Nekünk segítenünk kell, ha nem akarjuk, hogy nagyobb baj legyen...  

A felajánlásokat az emberavizben@gmail.com -ra várjuk. Ha máshogy tudnál segíteni, azt is itt tudjuk egyeztetni. 
 
Az összegyűjtött tanszereket legkésőbb szeptemberben juttatnánk el az Igazgyöngynek, hogy a sikeres iskolakezdés ne ezen múljon.

Az Ember a Vízben rendületlenül hisz abban, hogy mindezt azért érdemes tennünk, mert segíteni jó!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr993156682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása