Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Láthatatlan borkóstoló

2011.12.14. 23:03 emberavizben

Nagyszerű élményben volt részem kedd este, amit a Vinopolis hihetetlen ötletgyárosainak köszönhetek. A nemrégiben megnyitott budapesti borpalota meglepő rendezvényre invitált meg egy maroknyi vendéget. Ha valaki elvesztette volna a fonalat, atekintetben, hogy mit keres egy borkóstoló az ember a vízben blogba, gyorsan pontosítok, vakkóstoló.

A Vinopolis borszakértői nem kifejezetten a szakmájuk kiváló szakértőinek rendeztek zártkörű, bennfentes eseményt, hanem a Vakok Intézetének lakói közül hívtak meg a tegnapi kóstoló vendégeit. A rendhagyó borkóstolón persze néhány blogger és újságíró is ott lehetett, s egy igazán jó hangulatú estét tölthettünk el együtt.

A szervezők a látók számára is oda készítettek egy kendőt, amellyel önként vállalkozhattunk a nagy kalandra, a "láthatatlan" bor és ételkóstolóra. A bátrabbak bevállalták a korlátozást, s azt gondolom, hogy aki így abszolválta az estét egyáltalán nem bánta meg a dolgot.

A szakmaiságot természetesen a Vinopolis legjobb szakemberei segítették, szolgalmasan bővítgették mindannyiunk szókincsét a borbírálók szakzsargonjával. S miközben a minerális ízek keveredtek, citrusos illatokkal nagyszerű hangulat alakult ki. Szép lassan elmosódtak a láthatatlan határvonalak látók és nem látók között. Hangulatok, ízek és zamatok harmóniája váltotta fel a mindannyiunknak nyomasztó őszi szürkeséget. Harmonikus pillanatokká varázsolták a megcsörrenő poharak az addig ismeretlen érzéseket, élményeket azok számára is, akiknek eddig idegen volt az a világ amelybe kiváló vezetőnk segítségével egy kicsit mégis beleshettünk.

Igazi kaland volt, egy nagyszerű élmény, tapasztalat. Sokat járt a fejemben egész este egy nagyon hiányzó barátom, aki sokat tanított arra, hogy a látásunk sokszor pont a lényegről tereli el a figyelmünket.



Még egy megjegyzés a végére, hogy egyre kevésbé felidézhető számomra az az érzés, amit valahogy ez az este most visszahozott, régen volt, hogy a vakon megbíztam valakiben. Ezen most is gondolkodom, 1-2 nappal az esemény után. Fiatalabban valahogy jobban ment. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatébresztő pozitív karitatív

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr943464312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása