Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Kórházban voltam - Videót nézni

2012.01.27. 09:43 emberavizben

Tegnap kórházban voltam, szerencsére csak azért mert meghívtak. Sőt, mivel meghívtak örömmel mentem tegnap a Bethesdába. Aki ismeri, tudja, hogy a Bethesda az egyik legjobb gyermekekkel foglakozó intézmény Budapesten, s jó lenne, ha máshol is ennyire értenének ahhoz, hogy miként változtassák át a rettenetes hangzású kórház szavunkat - egészségügyi intézménnyé. Gondolkodásbeli különbség mutatkozik ugyanis a jól működő és a szörnyűséges intézményeink között.

Direkt nem arról beszélek, hogy sok múlik a technikán, mert gyógyítani küldetés, és aki ezt elfelejti, az inkább ne tegye.  Ennek ellenére fontos minden olyan adomány, segítség, ami jobbá és szebbé tesz egy "kórházat". Az is biztos, hogy hamarabb kap segítséget az, aki maga is igyekszik, hogy jobbá tegye saját körülményeit, jól megválogatja az embereit és szívvel lélekkel küzd a rábízott életekért. Jó tudni, hogy vannak még ilyen helyek, emberek.

Személyes érintettségem is van a Bethesda témában, s ezért tegnap különösen örültem annak, hogy a Magyar Telekom egy olyan videós rendszert ajándékozott az orvosoknak, amellyel napi szinten tudnak konzultálni, akár vidéki partner intézményükkel is.

(A kép a Bitporton megjelent cikk illusztrációja)

Nem akarok senkit a technikai részletekkel traktálni, viszont az elgondolkodtató, hogy nem került sok csilliárd forintba. A mintegy 10 milliós ajándék viszont olyan hatékony eszközt ad az orvosok kezébe, aminek segítségével sok gyerek életét menthetik meg.

Jó célt választott a Telekom csapata, már 5 éve támogatják a Bethesdát eszközökkel szolgáltatásokkal, s ez becsülendő, jó üzenet. Egy biztos, jó helyre került és reménykedem benne, hogy másoknak is jó üzenetet közvetít majd a tegnapi videókonferencia rendszer átadó.

Minden egyes fillér, ami a társadalom, az egészségügyi rendszerünkbe kerül adományok, szponzoráció vagy bármilyen hasonló módon, minket gazdagít. A saját jövőnkbe, saját életünkbe ennél többet is kellene áldozni, szóval mindenkit arra buzdítok, hogy fektessen olyanba, ami igazán megéri. Ez legtöbbször nem pénz kérdése, sok esetben elég egy kedves mosoly, egy jól elvégzett feladat, egy türelmes válasz azoknak, akik életében éppen kritikus dolgok történnek. Befektetés a szeretet és a felelősségteljes gondolkodás, ami sokszorosan térül meg, ha magunk kerülünk hasonló helyzetbe.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr33898888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása