Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Időomlás

2011.02.12. 08:00 emberavizben

Kikerültünk a napokban az Index címoldalra. Ez fantasztikus. Jött 7500 ember egy nap alatt ez meg hihetetlen. Persze jött néhány troll is, de elhanyagolható számban. 65 hozzászólás is született, főképp a bankkártya előnyéről. Ez kevésbé jó, mert a vitázók csak a lényeget nem fogták. A közösségi segítség üzenete nem ment át. :-( Legalábbis a hozzászólóknak. Na mindegy lesz ez még jobb is.

Végre jönnek a levelek, jók is, rosszak is. Nehéz lesz tőlük sokszor a szívem. Vajon lehet-e mindenkinek segíteni? Szerencsére a dolgok idővel általában valahogy megoldódnak. Az alábbi levelet olvasva, nem is tudom mit csináltam volna, ha velem történik.

"Az az év borzalmasan indult. Január 1-jén reggel az akkor másfél éves kisfiam magára rántott egy egész kancsó forró vizet. A mentő, a 112, a gyerekorvos - senki nem vette fel a telefont, hűtöttük egy ideig, aztán be a kocsiba és irány a Madarász, az egyetlen gyerekkórház, amit már ismertünk. Aztán valamikor 20 km-re otthonról végre felvette a 112, azonnal megállítottak bennünket, hogy szakellátás kell a forrázásra.

Jött a mentő (egyébként még pontosan 5 percre voltunk a Bethesdától, csak mondaniuk kellett volna, hogy oda kell menni), a majd 50 szúrás, 7 beletört branül után a mentőorvos végül 2 mg helyett 2 ml hatóanyagnyi nyugtatót adott az addig pánikban lévő kisfiamnak. A légzése kihagyott, bele sem merek gondolni, milyen állapotban volt, nem sok mindenre emlékszem, magamon kívül voltam én is. A kórházban aztán emiatt nem tudták altatni, így ébren kellett ellátniuk. Azt a sikítást nem lehet elfelejteni.



Két nap múlva, a kórházból mentem AFP-re a pocakbabámmal, az eredmény siralmas, 0.6, az ismételt, 0.5 (Normál eredmény 1.0-2.5.) Downos? Nyitott gerincű? Fogyatékos?

Közben a kisfiammal 8 napig játszottak csiki-csukit: kell műteni/nem kell műteni/kell műteni/nem kell műteni, míg 9-én meg kellett műteni. Jól sikerült a bőrátültetés (bár azt akkor még senki nem mondta, hogy egész életében meg fog maradni a heg), másnap épp ébredezett, amikor hívott a férjem. Míg ő otthon aludt, a feje fölött kipakolták a házunkat a betörők, mindent elvittek. (Levélírónk fényképezés mániás, így megértjük, hogy mekkora veszteség, ha ellopják a családi fényképezőgépet, videokamerát... szerk.) És szerencse csak, hogy nem ébredt fel...

Arra mentem haza másnap, hogy moshattam fel a betörők sáros lábnyomát (köztük egy gyereklábnyomot!), pocakomban a lehet-hogy-downos babámmal, a másfél éves frissen műtött, halálra rémült, az alvástól mostanra rettegő kisfiammal - nem is csoda, 12 altatás után.

A két hét múlva érkező 198 ezres villanyszámlán már csak röhögni tudtam.
Párom apja haldoklott addigra. Mi jöhet még?

Aztán éppen kontrollon voltunk a Bethesdában, amikor egy ismeretlen ismerőssel randevúztunk ott - blogom néhány olvasója, köztük régi jóbarátok és csak virtuális ismerősök - összedobtak annyi pénzt, amivel pont annyira tudtak kihúzni a csávából, amennyire akkor és ott szükségünk volt. És nem is a pénz, nem. Fontos volt, kisegített, de nem az volt a legfontosabb. Hanem az érzés, hogy VAN segítségünk, hogy MEGTARTANAK a barátok, hogy amikor annyira félelmetesen egyedül érezzük magunkat, valaki odajön, kezet nyújt, felsegít.

Apósom elment márciusban.

Makkegészséges második kisfiunk megszületett júniusban. Születésére a nagyszülők megleptek minket egy kamerával - pótolva az ellopottat.
Részletfizetést kaptunk az ELMŰ-től, kiszenvedtük évvégére.
A férjem karácsonyra tudott venni magának egy új laptopot.

Akkor eldöntöttem, hogy segítségnyújtó kéz, védőháló leszek én is. És igyekszem magam ehhez tartani.
"

Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzátenni. Továbbra is várjuk a történeteiteket az emberavizben@gmail.com-ra.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr332654082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.14. 08:12:21

"Akkor eldöntöttem, hogy segítségnyújtó kéz, védőháló leszek én is."

ez tetszik.

Dr. Panasz Muki 2011.02.14. 09:03:12

Ezt nem értem, hogy-hogy magára ránt egy kancsó forróvizet a másfél éves gyerek?
Ez nem szerencsétlenség, hanem gondatlanság.
Hogy lehet egy helyen a gyerek és elérhető távolságban a kancsó víz?
Egy sort nem írsz a saját felelősségedről, de a mentők és a mentőorvos fúj, és miért nem mondták, hogy megmarad a heg?
Neked nem szólt senki, hogy a gyerekedért elsősorban te vagy felelős és csak magadat hibáztathatod?

wachichi 2011.02.14. 09:47:27

Az éppen leforrázott tea a konyhapult letávolabbi pontján volt, letakarva, a gyerek odahúzott valamit, felmászott. Hiába voltunk egy méteren belül.

Beautyqueen 2011.02.16. 17:25:15

ez igen! mélyen megérintett a történet.

Shy (just shy!) 2011.02.17. 22:35:59

@Panasz Muki: Hát a gyerekek igen találékonyak, konkrétan, ha kettő van akkor teljesen esélytelen, hogy mindig mindenre odafigyelj!
süti beállítások módosítása