Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Hány színű egy szivárvány?

2012.06.16. 09:22 emberavizben

Az idei Vodafone Főállású Angyal verseny megint megmutatta, hogy milyen sokszínű a hazai civil paletta. Annyira csodálatos, hogy szinte minden ügynek van gazdája erre az egy hónapra, s a versenyen olyanok is megmutathatják terveiket, akik az év további részében csendes munkával töltik az idejüket.

Az idei 211 pályázó megint meggyőzött arról, hogy annyi ügy van, hogy egyre inkább szükség van arra a helyre, ahol nem csak egy kattintással intézzük el az éves jó cselekedetünket. Az Ember a Vízben ezért szeretne egyszerre információs csatorna és közösségi adományozási hely lenni. Egy olyan kikötő, ahol a téma iránt érdeklődők megtalálják azokat a projekteket, amelyek figyelemre érdemesek. Szeretném ezt  feladatot némi oktatással is összekötni, hiszen a felvállalt ügyeknek a figyelmen kívül, anyagi támogatásra és egyéb felajánlásokra is szükségük van. A verseny pályázóinak a like-ok biztatást adnak, s talán rövid ideig országos figyelmet is, de a mindennapi munkában ennél sokkal többre van szükség.

illusztrácio.jpg

A Kézenfogva ügyeit megismerve arra is rájöttem, hogy fókuszálni is kell a figyelmet, így a tervek szerint az Ember a Vízben következő évi tervében a fogyatékkal élők problémáit kiemelten fogjuk kezelni. A tematikát évente alakítjuk majd ki és az éppen legaktuálisabb gondokra szeretnénk figyelmet irányítani.

Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé figyelnénk, más ügyekre, az Ember a Vízben hamarosan elinduló közösségi finanszírozási oldalán mindenki talál majd támogatható ügyet. Elkezdtük a tárgyalásokat azokkal, akik már az elmúlt évben is komolyan vették terveinket, Kézenfogva mellett, az Igazgyöngy, a Bátor Tábor, a Tappancs, a Csodalámpa, az Ifjúsági Vöröskereszt is ott lesz az indulásnál projektjével.  

Meg kell tanulnunk, hogy sokan, akár kis összeg adományozásával is rengeteget segíthetünk. A közösség ereje pont ezért végtelen. A kis közösségek helyi ügyek támogatásával hatalmas eredményeket érhetnek el, s a sikerek újabb eredményeket hozhatnak ebben a munkában. Amerikában az adományozás egyre hatékonyabb módját kínálják a közösségi finanszírozási oldalak, de ott is évekre volt szükség ahhoz, hogy igazán jól működő rendszerek jöjjenek létre.

emberavizbenbien.jpg

Nekünk nem egyszerűen csak le kell másolnunk egy ilyen oldalt, hanem meg is kell tanítanunk mindenkit a használatára. Ehhez azonban először a gondolkodásunkat kell megváltoztatnunk. Szerencsére egyre többen szeretnének változtatni, s azt tapasztalom, hogy a problémák növekedésével párhuzamosan, egyre többen keresik azokat megoldásokat, amelyek a változás irányába mutatnak.

Volt egy film, amely 2000-ben megmozdította a világot. A Jövő kezdetében - egy házi feladattal - elkezdődött valami. Egy kisfiú megmutatta az utat, hogy miként is tehetnénk jobbá a környezetünket, s ezzel akár az egész világot. Hiszek benne, hogy szükség van erre a változásra. Ha holnaptól mindenki csak 3 másik embernek segítene, segítség-cunami söpörné el a világ problémáinak többségét. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: közösség gondolatébresztő pozitív karitatív

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr744591593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása