Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Táborozni jó!

2011.04.28. 09:27 emberavizben

Elindult a közös munkánk a Bónusz Brigád jótékonysági aukcióival, amelyben alapítványok és szervezetek, segítők és megsegítettek levelét várjuk történetekkel.

Segíts, hogy segíthessünk! felhívásunkra, megérkezett az első ajánlás, aminek nagyon örültünk. A történet igazi aktualitása, hogy közeledik a nyár és reméljük sokan választják a szürke betondzsungel helyett azokat a lehetőségeket, amelyek lehetőséget adnak a történetben szereplő "kalandok" átélésére.

Kedves Brigád és Ember a Vízben!

Egy anyuka vagyok Óbudáról, az aktuális jótékonysági licit alatt olvastam, hogy küldhetünk történeteket alapítványokról, amelyeket érdemesnek tartunk arra, hogy támogató aukciót indítsatok nekik.

Az eddig támogatott alapítványokat szinte mindenki ismeri, én kifejezetten olyat szeretnék ajánlani, amelyet annyira nem ismernek sokan, viszont kifejezetten jól jöhet nekik a támogatás. Egy véletlen folytán ismertem meg én is a tevékenységüket, amikor tavaly gyermeknapon Csobánkára kirándultunk. A varázslatot pilisi völgyben fekvő faluban egy olyan fergeteges gyereknapi rendezvénybe cseppentünk bele, ahol a falu apraja-nagyja együtt dolgozott a kicsik legnagyobb örömére. Annyi érdekes programot szerveztek, hogy végül szinte az egész napot ott töltöttük. Volt bábelőadás, lovagi torna, állat simogató, népi játékok és kézműveskedés egyaránt, szóval jól érezhette mindenki.



A programot egy helyi alapítvány az Életvirága szervezte, amely év közben egy kicsi családi napközit, nyáron pedig gyerektáborokat működtet a faluban. Úgy döntöttem elviszem a gyerekeimet egy ilyen Pest közeli gyerektáborba. A nyári szünet, ha nincsenek nagyszülők sokunknak okoz problémát. Nagyon távoli táborba sem akartam küldeni őket, hát kapóra jött egy ilyen lehetőség.

A gyerekeim a táborban népi játékokat tanultak, festettek, agyagoztak. Rengeteget kirándultak, miközben megismerték a gyógynövényeket. A sokat báboztak és énekeltek.
Mindezt egy olyan falusi házban, ahol a háziak maguk termelik a zöldségek egy részét, a pitypangból szirupot főznek és a tavalyi csipkebogyóból gőzölgő tea készül. Az ebédnél mindenki együtt eszik, az ételek egészségesek és mégis táplálóak.

Gyerekeimnek a legnagyobb élményt talán mégis a háziállatok okozták. Óbudai gyerekek ritkán találkoznak kecskékkel, birkákkal, kismalacokkal. Nem nagyon szoktak nyulakat, csirkéket etetni, s ez szerintem nagyon hiányzik a városi gyerekek tapasztalataiból. A tábori élet persze kisebb lila foltokkal is jár, de mivel mindegyiknek külön története volt, igazán büszkén meséltek a „harci sérüléseikről”.

A gyerekeim városi gyerekekként indultak el a táborba, s komoly kalandozóként kerültek haza. Nagyon hálás vagyok érte a szervezőknek, így táborozási szezon előtt jó szívvel ajánlanám az Életvirága alapítványt a Brigád aukciói közé.

Üdvözlettel
...


Nagyon nagy szükségük lenne a közösségek támogatására az ilyen kis alapítványoknak is, hiszen csekély anyagi kereteikből nem telik óriásplakát kampányra, TV kampányra és hasonlókra... a feladatukat ennek ellenére nagyszerűen elvégzik. Segítsük őket! 

További info Az Életvirága blogján...
 

Szólj hozzá!

Címkék: közösség gondolatébresztő pozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr472861343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása