Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Vodaangyal 2.0: Kézenfogva színekben indulok

2012.05.06. 10:27 emberavizben

2011-ben megpróbáltam már a Vodafone főállású angyal pályázatában elérni a céljaimat, s noha akkor a legjobb 20 közé sikerült jutni, a vágyott legjobb 10 közé már nem tudtam bekerülni. Akkor azonban még nem tudtam pontosan, mit is szeretnék megvalósítani.
Most már pontosan tudom! Viszont a sikerhez rád is szükség van, a VodaAngyal pályázatom támogatásával közelebb vihetsz a terveimhez.

A januárban elindított indulj.be megmutatta, hogy miként is kell egy közösségi finanszírozási oldalt tető alá hozni. Rengeteg tapasztalat és egy fél tucatnyi támogató szervezettel a hátam mögött egész máshogy érzem magam. Az elmúlt egy évben folyamatosan dolgoztam azon, hogy a közösségi támogatás intézményét mindenki számára elérhetővé tegyem. Egy csomó jó barátot szereztem a legnagyobb civil szervezetekben és teljesen egyértelművé vált előttem, hogy az egyre növekvő problémákra csak a közösség összefogása hozhat megoldást. A végső lökést aztán a Kézenfogva Alapítvány adta meg, amikor Prodán Ákos a támogatásáról biztosított, eldöntöttem, nekifutok idén is.


Amerikában mostanában rekordokat döntenek azok az oldalak, amelyek kreatív ötleteket támogatnak a közösség erejével. A projektek 15 dollárokból valósulnak meg, s ma már több tízezer ötlet valósul meg azért, mert a közösség azokat az ötleteket támogatja, amelyek hasznosnak látszanak.

Miről szól majd az emberavizben.hu - közösségi segítő oldala? A civilszervezetek projektjeiről, amelyek egy helyen gyűjtik majd össze a környezetvédelmi, esélyegyenlőségi, egészségügyi, gyermekjóléti és állatvédelmi akciókat. Egy helyen, ahol nem csak tájékozódni lehet majd a legújabb kezdeményezésekről, hanem támogatni is lehet azokat. Mindezt átláthatóan, egyszerűen.

Az új támogatási formát természetesen azzal a céllal szeretném létrehozni, hogy a támogatási kedv megnövekedjen. Új források keletkezzenek, amelyekből új dolgok, kezdeményezések valósulhatnak majd meg.



Szeretnék új lehetőséget kínálni azoknak is, akik eddig nem bíztak abban, hogy támogatásuk a megfelelő helyre jut. Azoknak a cégeknek is kínálunk alternatívát, amelyek a CSR tevékenységüket szeretnék a közösségi támogatások segítségével láthatóbbá tenni. Az Ember a Vízben a begyűjtött pénzekkel pontosan elszámol, a megvalósult projektek esetén a támogatásokat pontosan a támogatottaknak juttatjuk el. Példaértékű, átlátható kereteket kínálunk azoknak, akik projektet indítanának és csak kiváló célokat szándékozunk támogatni. 

2012-ben különösen nagy szükség lesz a civil ügyek hatékony támogatására. A lehetőségek azonban megteremtődtek arra, hogy olyan csoportokat is megszólítsunk, akik eddig nem léptek be a civil világba. A közös ügyek, lokális problémák egyértelműen nagyobb közösségi támogatásra számíthatnak, mivel a támogatók motivációja erős. Jelenleg azonban nem létezik olyan oldal, amely összegyűjtené a karitatív projekteket, így a szétaprózódó igények és kezdeményezések hatékonysága alacsony. 

Az Ember a Vízben.hu oldalán egy a civil projekteket jól bemutató, támogatási lehetőséget is kínáló közösségi portált tervezünk, amely egy kiválóan működő modellt honosít meg illetve a - a crowdfunding - a közösségi finanszírozás lehetőségeit illeszti a karitativitás eszközrendszerébe.

A stratégiai partnerek között olyan alapítványoknak szeretnénk helyet adni, mint a Kézenfogva, a Bátortábor, az Igazgyöngy, a Tappancs vagy a Csodalámpa.

A projektindítás egyfajta validálása is lenne az egyes civil szervezeteknek, amelyek az oldal segítségével be is mutatkozhatnak a segítení vágyóknak. A projekt kiválasztás szempontjait tekintve elsődleges lenne a haszonosság, és a motiváció.

Ha támogatnád egy ilyen rendszer létrejöttét, szavazz idén is az Ember a Vízben projektre a Vodafone Főállású Angyal versenyén.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr124491120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása