Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Egy lakóotthon, kilenc ember, tizennyolc termék

2011.06.17. 17:00 emberavizben

Ettél már olivaolajban álló aszalt paradicsomot? Esetleg vörösboros aszalt meggyet? Megjelent előtted a külföldi nyaralásod képe, vagy egy éttermi terített asztal? Talán igen.

El tudod képzelni, hogy ezeket a termékeket Magyarországon készítik értelmi fogyatékos és autista felnőttek? Válogatják, aszalják, csomagolják szívvel-lélekkel.

Az Esőemberekért Egyesület tatai, Szent Gergely Lakóotthonában kilencen vesznek részt a lakhatáson kívüli felnőttképzésben, amely során a munkába állásukat, a munkában maradásukat segítik az egyesület munkatársai.



A foglalkoztatást az egyesület által alapított Help Nonprofit Kft, védett műhely szervezeti keretei között biztosítják. Itt az állami támogatás a fogyatékos személyek bérének és közterheinek 75%-a, valamint két segítő bére és járulékai. Ezen kívül mindent: a bérek hiányzó részét, alapanyagot, rezsit, működési és fenntartási költségeket ki kell termelni.

Ezért a valós piaci igényekre igyekeznek reagálni, olyat készítenek, ami valóban jó, minőségi, szép, ezért az emberek nem sajnálatból veszik meg, hanem azért, mert finom, gusztusos és egészséges. Ezen a gondolatot alapul az egész termelésük, amelynek folyamatai részekre bonthatók és illeszthetők az autista foglalkoztatottak képességeihez.

A munka számukra nem csupán pénzkereseti lehetőség, hanem a rehabilitációs és pedagógiai folyamat természetes része.

Az egész évi munka után a lakók júliusban nyaralni mennek Balatonmáriafürdőre egy hétre. A Bónusz Brigád támogatása ehhez nagyon jól jönne. A lakóotthonban élőknek nincs más lehetőségük a nyaralásra, a pihenésre, pedig ők is keményen dolgoznak minden nap.

Segítsünk együtt, hogy megismerhessék a lakóotthonon kívüli világ szépségeit és örömeit! Ők cserébe minden termékükkel a nyár ízeit varázsolják az asztalunkra!

Elérhetőség:

Esőemberekért Egyesület
2890 Tata, Fürdő út 24.
Web: http://www.esotata.hu/
E-mail: esotata@t-online.hu
Telefon: 06-34/589-685; 06-20/344-5243

A termékek megvásárolhatók:
Közvetlenül az egyesületnél, vagy a http://www.fruitofcare.com oldalon keresztül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr752992849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása