Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Zöld Kakas mozaikok

2012.06.10. 12:46 Shy (just shy!)

Vendégposztunkat egy nagyszerű siker ihlette, a Zöld Kakas Líceum diákjai sikert arattak több területen is. Következzék első kézből a beszámoló... Soponyai Dóra tollából 

Mozaikok

Reggel.

Megérkezem, kávét teszek fel, befutó kollégámmal egyeztetek.  Elmeséljük, miért is hívta egyikünket este kilenckor az egyik diákunk, és miért is ült a másikunk este nyolcig a másik fiatal kollégiumában kitartóan érvelve az igazgatóhelyettesnek, miért is ne rúgja ki az amúgy elismerten tehetséges srácot. Dühöngünk, dőlünk a röhögéstől, és közben jár az agyunk: hogyan is kellene minél többeknek elújságolni a tegnapi sikereket.

Előző nap

A Millenáris Parkban készülődünk: ma kiderül, hány és milyen díjjal távozunk. A csapatnak kéthavi projektje volt a versenyre készülés: fotók, videók készültek, titkos levelek íródtak. Mert a Diákújságírók Országos Egyesületének Sajtófesztiváljára nemcsak diákok munkáit neveztük: a csapat titokban terjesztette fel kollégámat, Kresalek Dávidot az Év mentora megtisztelő címre: „mert sem szakmailag, sem emberileg nem tartanánk ott, ahol most tartunk, ha nincs Dávid” - áll az indoklásban. Ők írták – a diákjaink.

Felsőoktatás korcsoport videó-újságíró kategóriájának első és második helyét is megszerezzük, a rádióriporterem második helyezést ér el, kollégám megszólalni sem tud, mikor a nevét hallja, és sürgetőleg felsorakozik mögötte az egész banda, hogy, igen, nem tévedés, menjünk fel együtt a színpadra.

Két nap múlva

 Kollégámmal együtt dühöngünk. Mert nincs itt, mert megbeszéltük, de nem lett meg, és megint konfliktusokkal teli napok elé nézünk, hogy időben meglegyen az anyag . De persze még így is megéri dolgozni velünk: alapvetően büszke lehetek arra, hogy visszajelzések szerint a munkáink humorosak, magas színvonalúak, sokszor meglepőek – legyen szó reklámfilmről, eseményfotóról, videóklippről,  portréról, vagy honlapról. Miközben a villámhárítás zajlik, erőt veszek magamon és próbálom meglátni az okokat. A fiatalok őszinték: hamar kiderül az indok. Már nem csodálkozom. Megbeszéljük. Továbblendül. Reméljük, jó anyag lesz.

Bemutatkozás

A Zöld Kakas Líceum mozgóképgyártó szakasszisztens hallgatóinak osztályfőnöke vagyok. Olyan fiataloké, akikkel évek óta azon fáradozunk, hogy bebizonyítsuk a világ és a munkaerőpiac számára, hogy a zűrösség és a tehetség sokszor egyazon érem két oldala. Különleges módszerekkel, valós piaci megrendelések teljesítésén keresztül tanulják meg nálunk a fiatalok a szakmát, a megrendelőkkel való kommunikációt.

zkkicsi.jpg

Bizonyítanunk egyre többször  sikerül: ahogy a DUE Sajtófesztiválján, vagy ahogy az OKI Filmszemlén, vagy mindennap, amikor leadunk egy kész anyagot megrendelőinknek. És olyankor elfelejtem, hogy dühöngtem, és azt akarom, hogy minél többen megtudják: akiket a hagyományos oktatási rendszer kitaszított magából, milyen teljesítményekre képesek.

Aki nem hiszi, járjon utána.. 

A győztes anyagok linkjei:

Pósa András (DUE Videó-újságíró győztes, OKI Filmszemle második díj): https://www.youtube.com/watch?v=oX41RKybM9E

Hrabovszki Róbert (DUE videó-újságíró második helyezés): https://www.youtube.com/watch?v=8twg984Iwhk

Béres Marcell (DUE rádióriporter második helyezés): http://soundcloud.com/dashboard/incoming


Mindig jó beszámolni sikerről... de sosem szabad elfelejteni, hogy a siker mögött mennyi munka rejtezik...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr504576558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása