Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Tombolázzunk Bogiért!

2011.06.27. 15:00 emberavizben

Segítenél, most megteheted! Egy nagyon beteg kislány gyógyulásáért indított tombolára invitálunk. Mi most sem gyűjtünk kupakokat, inkább valódi segítségre buzdítjuk olvasóinkat!

A nyári hőséget Bogi és édesanyja kórházban tölti. A kislánynál év elején megállapított csontrák miatt még fél tucat kemoterápiás kezelés vár, úgy, hogy egy nagyon nehéz műtéten már túlesett. A család minden anyagi tartalékát elhasználta, így rajtunk a sor, hogy segítsünk.

Természetesen mi is ott leszünk szerdán, a Corinthia Hotelben (Erzsébet krt. 43-49.) június 29.-én 10 és 12 óra között, azon a tombolán, amelyet Bogiért és a családjáért hirdettek meg azok a szervezetek, amelyek igazán szeretnének segíteni.



Információink szerint a 300 forintos jegyekből már igen sok elfogyott, s mi is azt szeretnénk, hogy ha még ennél is több fogyna. A másik oldalon pedig gyülekeznek a felajánlások azoktól, akik ezzel szeretnék segíteni Bogiékat.

Bogi anyukája, Meső a Születés hete főszervezője, számos anyagi felajánlást is kapott az internetes összefogás hatására, s ha te is szívesen támogatnád a családot az alábbi bankszámla számra utalhatod a felajánlásodat.
Még több info: http://www.facebook.com/event.php?eid=215588718473972

Kobza Zsuzsanna (Meső)
Budapest Bank
10100840-26754900-01000008

Mellékelem Meső barátom – az anyuka levelét…

Január eleje volt. Bogi néptánc után fájlalta a vállát. Táncos baleset, partnere a forgatásnál erősebben rántott rajta. Említett testtájék másnap délutánig folyamatosan duzzadt-dagadt, láz társult mellé. Iskolába természetesen nem engedtük. Konzultáció a háziorvossal, inkább hozzá már mégsem, azonnal menjünk a Madarászba.

A sebészetről a röntgenbe, onnan az ultrahangra, aztán egy onkohaematológus szakember kezei közé. A feltételezett diagnózis ránk szakad: ewing szarkóma, rosszindulatú daganat, vagyis a csontrák egyik főleg kamasz gyermeket érintő példánya, amely a bal lapockát tönkretette.

A további vizsgálatok visszaigazolták a kórságot, mi pedig megadva magunkat a fájdalomnak és tehernek, összekanalazva pozitív gondolkodásunk minden morzsáját, elindultunk az úton. De, mintha inkább az út haladt volna át rajtunk. Az első jó hír, amibe belekapaszkodhattunk: nem voltak áttétek.

Nem titkolóztunk. Gondoltuk, a családtagok és a barátok segítségével könnyebb lesz egyrészről feldolgozni, megérteni, elfogadni, másrészről átalakítani az életünket. Rákos gyermeket ápolni egyet jelent a család addig megszokott rendjének és nyugalmának totális felborulásával.

Anyaként beköltöztem lányommal a kórházba. Naptáromtól, amelytől addig függtem, s amely jelezte, melyik nap hol tartok csoportot, avagy előadást, egyik pillanatról a másikra elszakadtam. Hamar felfogtuk a tényt, ami szerint egykeresős családdá váltunk.  Munkáimnak csak töredékét tudtam átmenteni, s innen a kórházból, internet segítségével elvégezni. Mindemellett albérletben lakunk, és nem Bogi az egyedüli gyermekünk.

Mire elkeseredhettünk volna, megkezdődött a csoda. Minden szinten. Első naptól vezetett zártkörű blogomra egyre többen iratkoztak fel, s így napról napra pontosan láthatták, hol tartunk, mire van szükségünk, milyen kérdéseket teszünk fel önmagunknak, orvosainknak és az egész univerzumnak.

Áradni kezdett felénk az áldás pénz, összeköttetések, gyógymódok és receptúrák, ruhaadományok, biotáplálékok, étrendkiegészítők, rákdiétához szükséges élelmiszerek, imák, véradás, mindenféle tárgyi ajándékok és játékok és alkotó eszközök (Bogi nagyon kreatív) formájában.

Ismerősök alapítványai kezdtek pénzgyűjtésbe, s lett hirtelen mindenünk, amit csak a gyógyításhoz és a kemoterápiák között otthon együtt töltött napok megoldásaihoz fontosnak véltünk. Megfogalmaztuk, s szinte még ki sem mondtuk, már ott volt előttünk minden.

Egy darabig igyekeztünk pontos könyvelést vezetni, s rendre pontosan mindenkinek kifejezni hálánkat. Aztán egy idő után úgy éreztük az áldás annyira elborít minket, hogy képtelenség többé analizálni a történteket. Annál is inkább, mert az adományokon feltűntetett nevek jó része már ismeretlen volt. Vadidegen emberek bíztak az információban, igen, igaziak vagyunk, valóságos nehézségekkel. Egyszerűen megadtuk magunkat az áramlásnak, és megfogadtuk, amint tehetjük, mi is segítünk majd másokat, ugyanilyen magától értetődő módon, mindenből, amink van, s ami megosztható.

Bogi az elején nem akarta elfogadni az adományokat. Mondván, ezek az emberek nélkülözni fognak, ha a mi bajunkat segítik, nekik is szükségük van javaikra. Mai napig őrzöm szívemben a mondatot, ami egyszer csak kiszakadt belőle: „Anya, ennyi jó ember nincs is!”

De van. És ez a sok jó ember megtanított minket, hogyan válhatnánk mi is jobb emberekké. Bogi túl van hat kemoterápián és a daganatos lapocka eltávolításán. Még egy félév körülbelül, s remélhetőleg újra a „régi” lesz. Addig pedig hála szívünkben minden eddigi és eljövendő segítségért.


…….
Eddig a levél... Azt gondolom érdemes csatlakozni és segíteni...
Akkor találkozunk a tombolán szerdán?


Végül, de nem utolsó sorban, egy szolgálati közlemény…

Elindultunk a Facebookon elindított Vodafone Főállású Angyal pályázaton, amely három nap múlva - június 30.-án záródik. A 380 projekt közül az Ember a Vízben valahol az első 10 között tartja magát, de a verseny igen szoros, ezért szívesen vennénk, ha szavazatoddal te támogatnád terveinket!

Az alábbi linken szavazhatsz is ránk, vagy megoszthatod projektünket barátaiddal!
http://apps.facebook.com/foallasuangyal/?showproject=12
Jó esélyünk van nyerni, ha te is segítesz! Segíts, hogy segíthessünk!

Végül egy kis film, hogy mit is szeretnénk és hogyan...

2 komment

Címkék: közösség gondolatébresztő pozitív karitatív vízben

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr293015933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shy (just shy!) 2011.07.02. 10:11:03

A tombolán több, mint 700 000 forint jött össze. Mindenkinek köszönjük!
süti beállítások módosítása