Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Betörő 2.0

2012.02.04. 18:51 emberavizben

Az élet ismétli magát, néha jobb, máskor rosszabb eredménnyel. Tegnap megint megtanultam, hogy az ember biztonságérzetét iszonyatosan könnyű összezúzni. Elég hozzá egy tégla, egy rossz ember és egy kínálkozó lehetőség.

Az egész blog születését jelentő robbanás évfordulóján azt gondoltam, hogy újraírjuk a történetet és minden tiszta lappal indul. Hát erre a tegnapi este csúnyán rácáfolt. Majd egy éve elzavartunk egy betörőt a házunk nappalijából, tegnap sajnos nem sikerült ezt a nagyszerű teljesítményt megismételni. Rendes havi egyszeri táncházunk után elég zűrös after partyt okozott az a kedves betörő, aki tegnap este betörte az ablakunkat, majd ellopta a laptopomat, mobilomat és a kedvenc hátizsákommal kereket oldott.



A kiérkező rendőrök forró nyomon eljutottak a tetteshez és a telefonomat visszaszerezték. A többi tárgyamnak sajnos nem akadtak a nyomára. Tulajdonképpen ismét a barátaim siettek a segítségemre, mert most éppen egy kölcsön laptopon pötyögöm befelé a nem annyira vidám bejegyzést.

Lássuk meg a jót a rosszban. Rádöbbentem, hogy a telefonom gyakorlatilag nélkülözhetetlen és fogalmam sincs róla, hogy miként pótoltam volna a benne levő számokat. Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyire függő az ilyen nem valódi dolgoktól. Szinte szégyellem, hogy másoknak az éjszakát kell túlélni ebben a szörnyű hidegben, én meg azon nyafogok, hogy elvesznek a telefonszámaim.

Azt hiszem a rossz érzéseimet mégis csak az okozza, hogy egyes emberek aljas érdekből betörnek abba az élettérbe, amelyet az ember szentnek és sérthetetlennek gondol. Egy ilyen esemény valahogy az kérdőjelezi meg, hogy valóban jó helyen telepedtem-e le és hogy néhány jellemhibás ember elronthatja-e azokat a pozitív tapasztalatokat, amelyeket a kisközösségbe becseppent magamfajta exbudapesti annyira jónak gondol.

Zárógondolatként egy kicsit pozitívabb szeretnék lenni, valaki megajándékozott azzal az érzéssel, hogy az új személyihez, új személyiség is jár. :-) Legyen ez egy sikeres, céljait megvalósító, másokat még jobban segítő, kiegyensúlyozott, anyagi gondoktól mentes, boldog családapa. :-) Remélem nem estem túlzásokba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr904066192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása