Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Ingyen vizsla?

2012.07.29. 10:08 emberavizben

Nem lettem Vodafone Angyal, kicsit nehéz szívvel írom le ezt a mondatot, mert hetekig láthatóan a fellegekben jártam, s végül a zsűri döntése és indoklása visszarángatott a földre. Egyszerűbb lett volna sokkal több embernek segíteni, de úgy tűnik még mindig nem érti a civil világ, hogy el kell dobni a megszokott sablonokat és magunknak kell a kezünkbe venni a dolgainkat. 

Az elmúlt hónap nálam ezzel telt. Jelentem újragondoltam mindent és megyünk tovább. Mindenkinek üzenek az "Ember a Vízben" hamarosan lehetőséget nyújt minden civilnek a projekt indításra, bemutatkozásra.
Ehhez természetesen társakat, támogatókat és partnereket keresünk. Ha úgy gondolod, hogy velünk tartanál, keress meg. 

Két bekezdés elég is a saját történetünkből, következzék most megint egy olvasói levél, kivételesen nem emberekről, hanem vizslákról.

“Ingyen vizsla”…hányszor láttuk már ezt a kifejezést különböző hirdetési oldalakon, menhelyeken… akár nálunk is? De mit jelent valójában az “ingyen”?

Megalakulásunk óta, 5 hónap alatt 58 védencünk volt, van. Szerencsére, és köszönhetően nektek is, nagyrészük már boldog gazdis életet él. A várólistánk folyamatosan tele van, és most eljött a pillanat, hogy aggódunk, hogyan tovább, át tudunk-e még venni valakit? Vagy el kell kezdenünk “nem”-et mondani. Nálunk nemet mondani néha élet-halál döntés, és bármit megtennénk, hogy elkerüljük ezt.

vizsla_1.jpg

Szeretnénk, ha átlátnátok a működésünket és a gondjainkat, hiszen mi így együtt, veletek
 vagyunk egy csapat.

Amikor egy kutya a gondozásunkba kerül az alábbi költségekkel

kell számolnunk:

5.500 Ft oltásokra

3.500 Ft chipezésre

3.500 Ft élősködők elleni védelemre

250-350 Ft féreghajtásra

és 17.000-19.000 Ft ivartalanításra.

Ha ezt összeadjuk, arra jutunk, hogy egy egészséges kutya alap költsége 29.750 Ft és 31.850 Ft között mozog. Ezt jelenti valójában az “ingyen vizsla”. Bárkit veszünk át, az ideiglenes családon kívül azt kell mérlegelnünk, van-e elég pénzünk az orvosi költségeire. És ez egy egészséges kutya, akinek nincs fülfájása, nem kell körmöt vágni, ultrahangot, röntgent csinálni, nem nézzük meg a vérképét, nincsenek sem külső, sem belső sérülései, nem alultáplált, nem vitaminhiányos, egy makkegészséges vizsla, akit nem kellett fuvarozni, aki miatt nem emeltük fel a telefont, és aki ebből a pénzből még nem evett egy falatot sem.

Szerintetek hány gyepmesteri telepről, utcáról érkezik ilyen makkegészséges kutya? Néha sajnos, még a gazdától átvett kutyák is több orvosi ellátást igényelnek ennél… 

A vizslamentés lényege, hogy nem mondunk nemet beteg kutyára, de akár egyetlen beteg kutya is veszélyeztetheti a további működésünket.

És hogy mit is eredményezhet, ha késlekedünk?

Laca és Faca fiatal, két év körüli drótszőrű német vizsla kanok, akik sokáig kóboroltak együtt, míg egy vidéki gyepmesteri telepen kötöttek ki. 2 nap volt, mire fuvarost találtunk nekik, befogadójuk még mindig nem volt. 3. napra Faca meghalt. Ha azonnal el tudjuk hozni őket, megmenthettük volna! Lacának a sorsa viszont jóra fordult! Családban él, saját facebook oldala van, ő lett Günther, a lepkelelkű gyöngymackó! Ezért küzdünk napról napra!

Elveszett Állatok Alapítvány Vizslamentő Csoport

www.vizslamentes.hu

vizslamentes.wordpress.com

info@vizslamentes.hu

Hajrá Vizslamentők! Szurkolunk nektek mi is!

Szólj hozzá!

Címkék: kutya gondolatébresztő pozitív karitatív

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr804684484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása