Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Újjászületésnap - egy éve

2011.12.30. 19:24 emberavizben

Egy éve történt, mára már csak emlék, hogy ugyan ezen a napon felrobbant a házunk. Sokat gondolkodtam rajta a héten, hogy mit fogok érezni ezen a napon. Most leginkább azt érzem, hogy valami megváltozott, visszavonhatatlanul. Próbálom összeszedni a gondolataimat, de nem nagyon jutok velük semmire.

Rengeteg segítséget kaptunk akkor, amiért a mai napig nagyon hálásak vagyunk. Megpróbálunk azóta mi is mindenkinek segíteni, azóta talán néha erőnkön felül is. Egy biztos segíteni nem csak anyagiakkal lehet.

Próbálunk máshogy gondolkozni és máshogy élni: takarékosabb, környezettudatosabb és szociálisabb lett az összes családi döntésünk.

Hogy kijöttünk-e a vízből? Nem tudom pontosan megmondani, de a családunk sokkal szeretet-teljesebb, összetartóbb lett. Megértettük, hogy mennyire fontos az élet, mennyire fontos, hogy senkinek sem lett semmi baja akkor, amikor téglák és üvegszilánkok repkedtek mindenfelé.

Rengeteget tanultunk, sok mindent megértettünk és egyre biztosabban látjuk, hogy eljött az ideje, hogy a helyi közösségek összefogjanak saját céljaik megvalósítására. Megtaláltuk azokat lehetőségeket, amelyek segítségével közösen könnyebb lesz segíteni egymáson, magunkon.

Egy éve megszületett az emberavizben.hu ötlete is, mert látjuk, hogy segíteni kell másokon is, s hogy ez nem megy máshogy, mint közösen, összefogva. Dolgozunk rajta, de még nem sikerült az a kevés tőkét összeszedni, amivel el lehetne indítani egy civileknek segítő oldalt, pedig jövőre láthatóan nagy szükség lesz egy ilyenre, mert az állam egyre távolabb lép a civilek támogatásától.



Többször nagyon közel álltunk a sikerhez, de valahogy még nem jött el a nagy pillanat, a nagy áttörés. Jövőre remélem megvalósulhat.

Nagyszerű történeteket kaptunk, segítettünk egy féltucat kisebb ügyben. Tanácsokkal segítjük a Bónusz Brigád havi aukciójának kiválasztását. Megismertünk egy csomó nagyszerű embert és rengeteg kiváló, támogatható célt. Segítettünk tanszereket gyűjteni, cipőket, ruhákat, meg játékokat küldtünk rászorulóknak.

Összegezve tettük a dolgunk és ez jó érzéssel tölt el. Ha így nézzük sikeres évünk volt. Remélem jövőre ennél még több jó történetet tudunk megosztani, még több segítséget tudunk megfelelő helyre irányítani, és ha valaki tanácsainkat kéri hasznos válaszokat tudunk adni adományozóknak és bajbajutottaknak egyaránt.

Az első születésnapunk összegzése mellett fontos megköszönnünk azt a rengeteg tanácsot, segítséget, támogatást, amit barátainktól, olvasóinktól, blogger kollégáktól kaptunk. Szívesen vesszük továbbra is a jó történeteket, és a lelkes támogatókat, hiszen egyre nagyobb a szükség arra, hogy összefogjunk azok érdekében, akiknek egyre nagyobb szüksége van erre.

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatébresztő pozitív karitatív vízben

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr753507701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása