Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Fogadj örökbe egy kis művészt!

2012.08.05. 13:53 emberavizben

Sokat gondolkodtam, hogy a nagy magyar kesergős bejegyzésemet írjam-e meg a az olimpiai bajnokok kontra magyar média balfogásai címmel, de miután kidühöngtem magam az ironizáló, pesszimista és semmitől meg nem hatódó kollégákon inkább a valóban fontos dolgokra hívta fel a figyelmem egy levél.

Az Ember a Vízben olvasóit ismerve bizonnyal lesz olyan, aki szívesen segítene a felhívást megfogalmazó alapítványnak. 

A levél az Igazgyöngy Alapítványtól (www.igazgyongy-alapitvany.hujött, akiknek már többször is igyekeztünk segíteni, tanszert, ruhát gyűjtöttünk, ötleteltünk és valami mindig összeállt a végén. Az Igazgyöngy most igazán nagyon rossz helyzetbe került.  Az általunk is nagyra becsült 
művészetoktatási tevékenységére az állami normatíva mellé kiegészítő támogatást kapott, amiből fedezte a hátrányos helyzetűek térítési díját, EDDIG!

Most újra kellett pályázniuk, de nem kapták meg a támogatást. Enélkül azonban nem tudják biztosítani a hátrányos helyzetű gyerekek képzését. Így az iskola mellett veszélybe került az az esélyteremtő modell is, amit az oktatás köré építettek, annak ellenére, hogy már az mérhető eredményeket mutat.
 (
http://nyomorszeleblog.hvg.hu/2012/07/27/314-mi-lesz-velunk/)

igazgyöngy_1.jpg

A művészeti oktatómunkájuk nemzetközi hírnevű, olyan megmérettetéseken is sikeresek a tanítványaik, ahol nem tudják, hogy a rajzok készítői milyen körülmények között élnek. (
http://igazgyongy-alapitvany.hu/muveszeti-iskola/eredmenyek/20112012-es-tanev-palyazati-eredmenyei/) Szociális innovációikért, tapasztalataikért is egyre többen keresik meg őket. Egyik kedves támogatójuk, Cselényi Tünde kezdeményezte, hogy egy jelképes „örökbefogadási” akcióval talán előteremthető lenne a hiányzó összeg.

Számolgattak hát. Az eddigiek alapján úgy gondolják, kb. 470 hátrányos helyzetű gyerek iratkozik be hozzájuk szeptembertől, ez a tanulólétszámuk 70 %-a. Ha a normatíva marad, fejenként havi 1500 Ft térítési díjjal ki tudnak hozni egy takarékos költségvetést. Ehhez próbálunk meg mi is támogatókat keresni, aki csatlakozna, kérem, emailben jelezze (l.ritoknora@gmail.com).

Csak azok írjanak, akik a teljes tanévre tudják vállalni a támogatást, mert enélkül bizonytalan lenne az oktatásuk. Aki vállalja, hogy névvel csatlakozik, azt úgy, aki nem, azt „Anonim támogató 1”, 2, stb. megnevezéssel a honlapukon közzéteszik. Ugyan végleges megoldást nem nyújthat az akció, de túlélési lehetőséget talán igen. Így folytathatnák még egy darabig, remélve, hogy eredményeik talán a döntéshozókat is meggyőzik majd egyszer arról, hogy az út, amin haladnak, megoldást nyújt és támogatásra érdemes.

Számlaszámuk: Igazgyöngy Alapítvány, 60900140-17084833. Kérjük, a megjegyzésbe írják oda: térítési díj. Köszönjük szépen!

A hét elején elkészült a felhívás, http://www.facebook.com/IgazgyongyAlapitvanyOrokbefogadasiAkcio , és azzal az örömhírrel szolgálhatok, hogy mintegy 200 gyerekre máris akadt "örökbefogadó".  

Hajrá Igazgyöngy!

3 komment

Címkék: közösség facebook gondolatébresztő pozitív karitatív

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr934696614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vakmacska 2012.08.12. 21:08:27

Megy ki a felhívás a BA-ra is holnap ha minden igaz, gyűjtőpont a tanszerekre idén nincs? ötlet?

Shy (just shy!) 2012.08.19. 08:46:44

@Vakmacska: Egy kicsit ad-hoc az Igazgyöngy akcióterve. Lehetne ezt szervezettebben.

Vakmacska 2012.08.20. 19:29:29

Te, most gondolj bele, Nóra kb. 7 átlagos munkabírású ember melóját csinálja meg, kevesen vannak, iszonyú sok feladatra. És akkor jön pár minisztériumi macskajancsi és nemes egyszerűséggel pofán köpik a sok éves munkáját. Én a helyében kb. a kézigránát után nyúltam volna, de minden tiszteletem az övéké, hogy külsős ötlet nyomán megpróbálkoztak még ezzel a nem kicsit bizonytalan dologgal, utolsó utáni pillanatban.
süti beállítások módosítása