Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Kapcsolj!, a sikeresebb civilekért

2012.10.08. 07:47 Shy (just shy!)

Válság idején egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszerekkel csökkentik költségeiket a vállalatok, intézmények és szervezetek. A szervezetfejlesztők szerint még számos kihasználatlan lehetőséget kínál a közösségek hatékonyabb működésében a munkahelyi kultúra átszervezése.

Egy munkacsoport, szervezet csak akkor működhet igazán hatékonyan, ha a benne tevékenykedő emberek valódi, szinergikus közösséget alkotnak. Az igazi közösségként való működés számos előnnyel jár: nem csak a munkahelyi hangulatra és teljesítményre van hatással, de sokszor továbbgyűrűzik a szervezeteken kívülre is, meghatározhatja a munkaidőn túl eltöltött időt. A cél tehát világos, a csoportokból közösségeket kell formálnunk, de a hatékony működtetéséig vezető út rögös. – vélik a Kapcsolj! konferencia szervezői.

Ezek a kérdések nem csak divatosak mostanában, hanem egyre fontosabbak társadalmilag is mert a vállalkozások, civil szervezetek sokszor a közösségi megoldások segítségével találhatnak válaszokat működési, finanszírozási problémáikra. Ezért is választotta a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága idén 19. alkalommal megrendezésre kerülő éves konferenciájának témájául a közösségek és közösségfejlesztés témakörét.

kapcsolj.jpg

A téma aktualitását az adja, hogy az elmúlt időszakban a közösségformálás - számos célból és eszközzel - erőteljes törekvés lett, gondoljunk akár a web 2.0 felületekre, közösségi megoldások kínálta lehetőségekre vagy a közösségi kertekre. A sokszínű és szerteágazó program igyekszik ezt a komplexitást tükrözve a kapcsolódó kihívások széles körét érinteni. A teljesség igénye nélkül, lesz szó civil kezdeményezések sikerének titkáról, a tér szerepéről a közösségek életében, hálózatkutatásról, szervezeti kultúráról, női-férfi különbségekről/közösségekről egy szervezetben vagy éppen közösségi finanszírozásról.

A konferenciához szorosan kapcsolódó nyitott műhely idén a Kapcsolj! címet viseli, hiszen igyekszik kapcsolatot teremteni különböző ám a szervezetfejlesztéshez szorosan kötődő témák, emberek, csoportok valamint ügyek között. Összekapcsolják a már futó sikeres projektek adta tapasztalatokat az új kihívásokkal, amelynek során különböző háttérrel rendelkező szakemberek és csoportok gondolkoznak majd együtt a közösségibb Magyarországról, a terekben rejlő lehetőségekről, hálózatokról és tudásmegosztásról.

Olyan módszereket, megközelítéseket mutatnak be az előadók, amelyek segítik a hatékony közösség kialakulását. A látogatók megismerhetnek olyan eszközöket, melyek a közösségek tudásmegosztását segítik vagy éppen annak megfigyelésére adnak módot, hogy ezáltal az egyén tudása a közösség tudásává váljon.

Az október 12-13-án Budapesten megrendezésre kerülő rendezvényre szervezetfejlesztőket, HR szakembereket, civil közösségek képviselőit, KKV cégvezetőket várnak a szervezők.

Az SZMT (Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága) 1992-ben alakult meg hazai szervezetfejlesztők kezdeményezése nyomán. A Társaság önálló, non-profit szervezet, tevékenységét önkéntes alapon szervezi. Tagságának létszáma az induló 75 főről egyenletesen növekedve 2005-re elérte a 250 főt.

Olyan szakmai-emberi közösség vagyunk, amely a szakmai értékek és az elfogadott etikai elvek és szabályok alapján, az alábbi célok megvalósításán munkálkodik:

-    egészséges, felelősen működő, sikeres szervezetek, közösségek kialakításához, fejlesztéséhez járul hozzá tagjain keresztül,

-    a szervezetfejlesztés eszközrendszerének alkalmazásával terjeszti az emberileg, szervezetileg, társadalmilag fenntartható működés és fejlődés kultúráját és etikáját,

-    eszköz- és keretrendszert biztosít a tagok önkéntes kezdeményezéseihez, amelyek a társadalomban hozzáadott értéket teremtenek a szervezetfejlesztés eszközrendszerének használatával,

-    elősegíti a tagság és a szervezetfejlesztés iránt érdeklődők szakmai tudásának fejlesztését, a szakma minőségének javítását a tudás megosztása és fejlesztése által,

-    képviseli a szervezetfejlesztési szakma érdekeit, hozzájárul a szakma ismertségének, elismertségének, presztízsének erősítéséhez, a szolgáltatás iránti piaci igények fejlesztéséhez.

 

Konferencia adatai:

Cím: Kapcsolj!

Alcím: SZMT XIX. Konferenciája és II. Nyitott Műhelye

Időpont: 2012. október 12-13.

Helyszín: Budapest, Benczúr Hotel (H-1068 Budapest, Benczúr utca 35.)

Honlap: konferencia.szmt.hu

 

Kapcsolattartó:

Szabó Katalin (SZMT tag, Kapcsolj! konferencia szervezője)

E-mail: bszabokatalin@gmail.com

Telefon: 06-30- 3177 431

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr804825996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása