Ember a vízben

Történetek emberekről, akik mindannyian érdemesek arra, hogy megmentsük őket. A blogot az élet írja, de csak rajtunk múlik, hogy eljutunk-e a happy endig. Küldd el te is a saját történetedet, hogy segíthessünk! emberavizben@gmail.com

Partnerünk


Segítsd Te is Őket!


Facebook Box

Írd meg a történeted!

Friss hozzászólások

Címkék

Kutya egy világ ez!

2011.05.03. 08:28 emberavizben

Jönnek a levelek... Nagyon jó. A Bónusz Brigádos történetíró pályázatunk igazán jól működik. Van aki segíteni szeretne, van aki segítségre vágyik. Igyekszünk mielőbb leközölni a leveleket, hátha eljut azokhoz az üzenet, akik tenni akarnak egy olyan világért, ahol nem mondhatja senki, hogy kutyába sem veszik.

Mondhatta Szirom, Szivi, Szibi, Szimba, Szimat és Szikra, a hat labrador-szetter keverék kölyök, akiket kihajított anyjuk egy bálarakásba szült, úgy 5 hónapja Röszkén. Ki tudja, a vemhes, kitett állat meddig kóborolt étlen-szomjan, hogy olyan helyet találjon kölykeinek, ami védett a hidegtől és az emberi aljasságtól. Itt talált hát átmeneti otthont és kiskutyáival itt éldegélt. Etetésükről egy jószívű hölgy gondoskodott, a hidegtől anyjuk melege óvta őket. Aztán elkezdtek cseperedni, ugatni és legfőképp szemet szúrni.

Gondot jelentettek a környéken élőknek, így nem maradhattak. Több befogóakció kudarcot vallott, legfőképp a vérmes mama miatt, aki élete árán is védelmezte kölykeit, ahogy tenné ezt bármelyik anya, függetlenül attól, hogy négy, vagy netalán két lába van. Az anyát, aki oltalmazta őket, így a kölykök szeme láttára lelőtték. Ez tovább nehezítette a munkát, hisz az árván maradt, rémült kölykök ezután mondanom sem kell, mennyi bizalmat tápláltak velünk, emberekkel szemben, függetlenül attól, hogy mi segíteni és nem ártani akartunk kis lényüknek. A kalandos kutyamentős-befogó akcióban volt esőben ázással kísért szalmabálában kúszás, sírás-rívás, betoncsőből kirázás, rókalyukból kiásás és még sok elképesztő manőver. Két nap leforgása alatt a még ott lévő hat kölyök összefogása sikerrel járt. Négyen a Tappancsos autóval, két másik ölben utazott a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány biztonságot jelentő menhelyére, ahol nem csak átmeneti otthont, hanem szerető családot is találtak a gondozók és önkéntes segítők között.



A kutyák sok száz évvel ezelőtt elkövettek egy hatalmas hibát. Bizalmukba fogadták az embereket. Sajnos ez a bizalom nem válogat, mert kutyáink azokat is részesítik benne, akik érdemtelenek erre az értékes, szeretettel teli fantasztikus kapcsolatra. Aki kutyát választ, családot választ. Gondoskodást ad, cserébe feltétlen, és életen át tartó elfogadást, hűséget, szeretetet kap, s ennek ellenére hányszor hallani kegyetlenségről, bántalmazásról, legyengült, kóborló, önmagáról gondoskodni képtelen állatokról, akik ki vannak téve az emberi aljasságnak.

Kutyák életéért, jogaiért küzdeni egy olyan világban, ahol az emberek gyakran egymáson is átlépnek, küzdelmes vállalkozás. A kegyetlen, felelőtlen embereket megváltoztatni sajnos nem tudom, mint ahogy az alvó lelkeket sem tudom felébreszteni, és néha valóban elvesztem a hitet bennünk, emberekben.

Ezt a hitet a Tappancs Tanya vezetője és az ott dolgozó önkéntesek adták vissza. Ezek az emberek úgy küzdenek a kutyák életéért, mint az anyák a gyermekeikért, erőt és fáradtságot nem kímélve dolgoznak, hogy ezek az ártatlan életek biztonságba kerüljenek. A menhelyre érkezve 274 négylábú bizonyítékot láttam arra, hogy az emberek mennyire érdemtelenek tudnak lenni az állatok bizalmára, ugyanakkor 274 négy lábon járó bizonyítékot jelentenek ők arra is, hogy van még emberi jóság, és léteznek elhivatottak, akik segítségével ezek az állatok megmenthetők. Kutyáink a menhely biztonságában családra, a menhelyvezető személyében pótmamára leltek, s közülük hárman azóta már be is gazdisodtak.



Hat kutyánk története persze csak csepp a tengerben a Tappancsnál, hisz ahány kutya, annyi sors, annyi történet, annyi feladat. Parvó, kullancscsípések okozta sárgaság, rüh, gyulladások, és számtalan egyéb betegséggel küzdő, legyengült, kutya gyógyult már meg a kezük által a menhelyen, és kapott vissza egy egészséges, bizakodással teli életet. A munka, amit ők végeznek csodálatra méltó és felbecsülhetetlen. Az ott dolgozóknak hála számos kutya nyeri vissza az elveszett hitét az emberekben. A szegedi Tappancsosok már bizonyítottak, most rajtunk a sor, hogy támogassuk őket, és a 274 menhelyi kutyát. Bizonyítsuk be közösen, hogy létezik összefogás, létezik emberi jóság, és hogy érdemesek vagyunk a több száz éves, kincsnél is értékesebb dologra, a kutyák bizalmára.

Zsófia

Tappancsék is várják a segítséget, mi meg a történeteket. :-)

Ha segítesz beszavazni az Ember a vízben projektet a Vodafone Főállású angyalának a Tappancsot is segíted! Szavazz itt! http://apps.facebook.com/foallasuangyal/?showproject=12

1 komment

Címkék: közösség kutya gondolatébresztő pozitív karitatív vízben

A bejegyzés trackback címe:

https://emberavizben.blog.hu/api/trackback/id/tr262872348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyulanka 2011.05.04. 11:28:00

...a kölykeit védelmező anyakutyát lelövik!!!mi az franc van itt az emberek fejébe??!!És azt az emberanyát aki megveri, megharapja pár napos csecsemőjét miért nem??!!!
Remélem kiskutyák jó helyre kerülnek és vidám életük lesz:)
Gratulálok Tappancséknak:)
süti beállítások módosítása